Pek çok şekilde imza atabilirsiniz. Bu yüzden kararlı bir imza için “olmaması makbul olan” ile başlamak sağlıklı olanı. Hadi bakalım:
1.Karalama ve üstünü çizme. Çizgilerin üstünden tekrar geçme. İmzanda bulunan karmaşık, üst üste binmiş, karartılmış, rötüş yapılmış, üstü karalanmış yazı parçaları güvenilir olmayan kişiliği yansıtır. Düzeltmeler ise kişinin kendi adını yazarken güvensizlik duyması ya da aşırı özgüvenden dolayıdır ve ve bu çoğu zaman takıntılı bir kişilik belirtisidir. Fakat yazma veya imzalama alışkanlığının bulunmamasından dolayı da düzeltmelere rastlanabilir. 2.Yazıda harf eğimini sakın ha değiştirme ve satırdan aşağı düşme. Yazıda eğimin değişmesi denge probleminin göstergesi. Dik yazabilirsiniz, farklı açılarda sağa ya da sola yatık yazabilirsiniz fakat eğim aynı kalmalı. 3.İmzan giderek küçülmesin. Küçülse dahi sonunda bir vurgu olsun. Depresyon, karamsarlık, kendine güven eksikliği ya da büyük zihinsel ya da psikolojik yorgunluğu ifade edebilir. İstenen hedefe ulaşmak için umutsuzluk veya enerji eksikliğini gösterir. Bu kişi kendi fikirlerine ve kendisiyle ilgili olana kilitlenir. Evet, küçülen imzanın yansıttıkları bunlar. Bu yüzden, sonunda bir vurgu olsun istiyoruz; yukarı çıksın bir atılım yapsın ve yukarı çıksın.(En risksiz yöntem) 4.Tamamen okunaksız olmasın. Bir şeyler anlaşılır olsun; olumlu bir his uyandırabilsin, iletişime geçebilsin. Belirsiz değil, belirli bir tutarlılığa sahip olsun. Gerçeklerden kaçma, aşılmaz kalma arzusunu ifade eder, kendisini olduğu gibi görmek istemez. Kendini korumaya sebep bir korkusu vardır. Fakat tamamen okunaksız imzalar günde çok defa imza atan kişiler için “zihinsel çeviklik” olarak da yorumlanır. 5.İmzanız el yazınızdan çok küçük ya da çok büyük olmasın. Aşağıda size imza atmanız için bir kutucuk verilmişse ve bu kutucuk küçücükse, küçücük bir imza atabilirsiniz fakat belirlenmiş bir boyut yoksa imzanız ile el yazısı boyutunuz benzer ya da aynı olsun. 6.İmzada yaptığın geri dönüşlerin ileriyi aydınlatabilen bir yanı olsun. İmzanın son harfinde yapılan düz ve hareketsiz geriye dönüş geçmişe takılı kalma ve geçmişin etkisinden çıkamayarak gelecek üzerine düşünememeye işaret olabilir. İşte bu yüzden, vurgulama çizgisini yazı yönüyle aynı tutabilirim ya da vurgulama çizgisini isim ve soyadından ayrı yazabilirim. Kısacası yaptığın geri dönüşler bir noktadan sonra ileriye yönelsin ki, geçmiş geleceğe ışık tutabilsin yani geçmiş geleceği yaşanabilir kılsın.
Ve bu kadar. Sadece altı, evet. Yapabileceğin çok şey var! Dilersen aşağıda anlattıklarımın sesli ve görüntülü versiyonu da var.
İyi çalışmalar, sevgilerle
Comments